Inspirerende maandagochtend-sjoeldiensten met heerlijk ontbijt

Hoe begin je de werkweek op een inspirerende manier? Met een korte maar krachtige sjoeldienst op maandagochtend in het gezelschap van andere heren. Na 45 minuten davenen sluiten we de dienst af met een heerlijk ontbijt. Is het niet mogelijk om iedere week aanwezig te zijn? Probeer dan in ieder geval op de “minjan maandagen” mee te doen. Minjan staat voor de minimaal tien Joodse mannen die nodig zijn om een echte sjoeldienst te houden. Om de week doen we extra onze best om de minjan te halen, “minjan maandag” dus (in de activiteitenagenda van de Joodse Flevopost gemarkeerd met een “M” of de evenementenknop op deze website). En meestal lukt dat ook maar soms net niet. Op de andere maandagen hebben we meestal geen minjan. We gaan ervoor om dit seizoen elke maandag minjan te halen. Doet u mee?

Voor wie: Joodse heren

Wanneer: op maandagochtenden

Aanvang: sjoeldienst: 8:30 uur

Aanvang ontbijt: 9:15 uur.

(Op vrije dagen en tijdens vakantie, beginnen we om 9:00 of 9:30 uur.)

Kosten: Gratis

Aanmelden: niet nodig

 

Sfeervolle sjabbatochtendsjoeldiensten met smakelijke kiddoesj voor het hele gezin

Geniet met het hele gezin van de sfeervolle en vrolijke Sjabbatochtendsjoeldiensten. Na het davenen (bidden) volgt een gezellige kiddoesj, oftewel een kleine of grote maaltijd die altijd begint met de kiddoesj over een beker wijn. Daarna is het tijd voor lekkere hapjes en drankjes, zang, anekdotes en een hoop gezelligheid.

Tijdens de dienst geeft de rabijn rond 11 uur een korte toespraak met een wijze les of inspirerende woorden. Bij voldoende belangstelling verzorgen we soms een kinderprogramma van ongeveer 45 minuten in een aparte ruimte. Eens per maand is er een “vrije sjabbat”, dan is er geen sjoeldienst (zie het schema in de activiteitenagenda van de Joodse Flevopost of de evenementen kalender van deze website.)

Onverhoopt geen sjoeldienstmens of slaapt u liever uit in het weekend? Kom gerust wat later tijdens de dienst. Zorg er wel voor dat u op tijd bent voor de kiddoesj.

Wanneer: bijna iedere Sjabbatochtend

Aanvang sjoeldienst: 10:00 uur

Aanvang kiddoesj: 12:15 uur

Voor wie: het hele gezin

Kosten: Gratis

Aanmelden: niet nodig

Let op: een keer per maand is er geen sjoeldienst tijdens de “vrije sjabbat”

 

Sjoeldiensten op de Joodse feestdagen met een fantastische kiddoesjmaaltijd

Proef de sfeer van de Joodse feestdagen in de sjoel. Luister op Rosj Hasjana met het hele gezin naar de sjofar, geniet van een fantastische kiddoesj in een heuse loofhut tijdens Soekot of dans met de Torah op Simchat Torah.

Wanneer: zie het schema in de activiteitenagenda van de Joodse Flevopost of de evenementen kalender van deze website.

Aanvang dienst: 10:00 uur

Aanvang kiddoesj: 12:15 uur

Voor wie: het hele gezin

Kosten: Gratis

Aanmelden: niet nodig

 

Maandelijkse Vrijdagavond-sjoeldiensten (Kabbalat Sjabbat = ontvangst van de Sjabbat)

Zie “Maandelijkse vrijdagavond-vieringen” in het sociale programma.

 

Jaartijd sjoeldienst

Herdenkt u de jaartijd (= de Joodse datum van het overlijden) van een ouder of een ander familielid? Wilt u graag kaddiesj (= het Joodse gebed voor het herdenken van de doden) zeggen? Neem ruim op tijd contact met ons op en wij regelen een sjoeldienst voor u. Is de Joodse overlijdensdatum u onbekend? Wij helpen u dit uit te zoeken. Of kunt het zelf uitzoeken via:

http://www.chabad.org/calendar/birthday_cdo/aid/6228/jewish/Birthday.htm